Koulutus Elämään -säätiö

Ruotsin lippu på svenska

Tuki tulevaisuuteen

bg_header_2

Ajankohtaista

08.08.2019 Kiitos kaikille Peking to Paris-rallia seuranneille ja mukana olleille!

Monta mutkaa ja melkein kaikkialta hajonnut ja korjattu auto. Upeita kokemuksia viisaampana palasi Suomeen Gredin omistavan Sontek-yritysryhmän perustaja Petri Kiikka. Petri osallistui kartanlukijana isänsä Martti Kiikan ajamassa Volvossa maailman kovimpaan vintage- ja classic-autojen kestävyyskisaan Peking to Paris -ralliin.
 
Nyt seitsemättä kertaa järjestetty Peking to Paris -ralli toi matkamittariin yli 14 000 kilometriä. Ajoa oli jopa 650 kilometriä päivässä. Martti ja Petri Kiikka oli ainoa ajotiimi Suomesta.
 
Autot starttasivat 2.6.2019 Kiinan Pekingistä, ja Ranskan Pariisissa tultiin maaliin 7.7.2019. Numerolla 59 startannut Kiikkojen Volvo PV544 vuosimallia 1962 tuli classic-autojen luokassa omassa sarjassaan neljänneksi. Se on loistosijoitus kisassa, jossa läheskään kaikki eivät pääse maaliin. Ensimmäiset autot hyytyivät jo Kiinaan. Kolhuitta ei selvitty, ja muiden osien muassa pakoputki hajosi Volvosta neljä kertaa.
 
”Pekingistä lähti matkaan 120 autoa. Venäjältä Suomeen saapui 90. Pariisin maaliviivan ylitys jäi monelle haaveeksi”, Petri Kiikka aloittaa. Ralli kävi 28.-29.6.2019 Suomen Hyvinkäällä, ensi kertaa ikinä. Kiikan miehiä vastaanottamassa oli rallikansan ja chearleaderien lisäksi eduskunnan puhemies Matti Vanhanen ja rallilegenda Simo Lampinen. Hyvinkäältä jatkettiin ajoa halki Euroopan.
 
Lue matkablogistamme lisää: www.koulutuselamaan.fi/pekingtoparis