03.04.2018 Kummiluokkatoiminta 2017-2018

Koulutus elämään- kummiluokat

Olemme käynnistäneet syksyllä 2017 uuden toimintamuodon, Koulutus elämään- opettajien omat kummiluokat. Kummiluokkiamme on Tuusulan Hyökkälän koulussa ja Espoon Westendinpuiston sekä Hansakallion kouluilla. Luokiksi valikoitui koulujen omien valintamenettelyiden kautta kaksi 5. luokkaa ja yksi 6.luokka.

Luokkakummi vierailee luokassa kuukausittain järjestäen opetustuokioita liittyen luokan ajankohtaisiin ilmiöihin sekä lähettää ajoittain oppilaille terveisiä ja pohdintakysymyksiä luokanopettajan kautta. Luokkakummi auttaa oppilaita tehtävissä, hänen kanssaan voi keskustella ystävyyden ongelmatilanteista ja on opettajan apuna. Kunkin vierailun aikataulu ja tavoitteet sovitaan yhdessä luokanopettajan kanssa. Oppilaat ja opettaja saavat luokkakummista lisäaikuisen luokkansa ryhmädynamiikan tueksi. Koulutus elämään opettaja saa oppilailta tärkeää tietoa koulun arjesta ja lasten ajankohtaisista trendeistä ja ajatuksista. Lisäksi säätiö kehittää kummiluokan avulla Koulutus elämään- oppitunteja sekä ihmissuhde- ja ystävyystaitoja käsittelevää suunnitteilla olevaa opetuskokonaisuutta.

Kummiluokkatuntien aiheina on mm. somekäyttäytyminen, tunteet ja mindfullness, murrosikä sekä yläkouluun siirtyminen.

Yhteistyökouluillemme iso kiitos uuden työmuodon vastaanottamisesta! Yhdessä voimme kehittyä ja luoda uusia toiminnan muotoja parantaaksemme lasten hyvinvointia.