Koulutus Elämään -säätiö

Ruotsin lippu på svenska

Tuki tulevaisuuteen

bg_header_2

Ajankohtaista

14.09.2015 Tapakasvatusviikkoa vietetään kouluilla 14.–18.9.2015

Tapakasvatusviikon avulla pyritään sitouttamaan kouluja tapakasvatukseen ja luomaan ymmärrystä hyvien tapojen merkityksestä yhteiskunnassa. Kaikkien on mukava kuulua yhteisöön, jossa on tapana ottaa toiset huomioon kaikenlaisissa kohtaamisissa. Tänä vuonna tapakasvatusviikon teema kantaa nimeä "tilannetajua ja tapataituruutta".

Jokaiselle tapakasvatusviikon päivälle on oma alateemansa, jonka puitteissa opettajat voivat käsitellä aihetta:

  • Maanantai: Oi aikoja oi tapoja: Tavat ennen ja nyt. Miten maailma on muuttanut tapoja ja perinteitä. Tavat ovat tärkeitä, mutta eivät synny itsestään tai tyhjästä. Hyviä käytöstapoja tulee harjoitella.
  • Tiistai: Kiitos ja anteeksi: Otetaan jokapäiväiset, mutta tärkeät tilanteet haltuun. Näkökulmana korostuu oppilaan oman käyttäytymisen tiedostaminen.
  • Keskiviikko: Hyvän tavan teknologia: asianmukainen viestiminen eri kanavissa, "kerran netissä, aina netissä" - tekstit ja kuvat jäävät verkkoon. Millainen on hyvä nettietiketti?
  • Torstai: Yhteiselämän pelisäännöt: Ihmisenä ihmisten keskellä, miten muiden kanssa toimitaan? Ryhmätyöskentelytaidot ja toisten huomioiminen ovat teemapäivän keskiössä.
  • Perjantai: Juhlien tapatietoa: Pöytätavat, käytösetiketti. Tavat tilanteen mukaan niin arjessa kuin juhlassa.

Tapakulttuuri elää ja muuttuu, mutta hyvän käytöksen merkitys säilyy ennallaan!

Lisätietoja tapakasvatusviikosta:
opetusneuvos Marjaana Manninen, puh. 029 533 1142