Koulutus Elämään -säätiö

Ruotsin lippu på svenska

Tuki tulevaisuuteen

bg_header_2

Ajankohtaista

24.04.2015 IIW:n presidentti Abha Gupta tutustui Koulutus Elämään -ohjelmaan

Inner Wheel Finland on yksi Koulutus Elämään Säätiön vanhimmista tukijoista.  Lauantaina 18.huhtikuuta  säätiön toiminnasta sai kuulla myös Suomessa vieraillut International Inner Wheelin presidentti Abha Gupta.  

Inner Wheel on kansainvälinen “Service above self” -periaatteella toimiva naisten ystävyys- ja palvelujärjestö, jonka perustivat vuonna 1924 rotareiden perhepiiriin kuuluvat naiset. Nykyään Inner Wheel toimii yli 100 maassa ja jäseniä on yli 100 000. Suomessa IW on toiminut vuodesta 1958. Klubien kattojärjestönä toimii vuonna 1967 perustettu International lnner Wheel (IIW), jonka toimintaa johtaa vaalein valittu maailmanpresidentti Gupta.

Inner Wheel -klubeilla on omia avustus- ja palvelukohteita ja ne voivat osallistua valitsemallaan tavalla myös piirin kansalliseen tai kansainväliseen projektiin. Suomen IW:llä on kaksi kansallista projektia: Lastensairaala 2017 -hanke sekä Koulutus Elämään -ohjelma. Suomen IW on tehnyt säätiön toimintaa tunnetuksi muun muassa esittelemällä Koulutus Elämään -ohjelmaa omien tapahtumiensa yhteydessä.

Koulutus Elämään Säätiön toiminnanjohtaja Sami Teikon mukaan Gupta näki potentiaalia erityisesti Koulutus Elämään Säätiön ideoimassa Studio-mallissa, jossa opetuksessa tarvittava IT-kalusto ja muu opetusmateriaali on pakattu helposti kuljetettavaan matka-arkkuun. Koulutus Elämään Säätiö on onnistunut tarjoamaan opetusta yhä useammille kouluille sen jälkeen, kun Studiot otettiin käyttöön opetusvaunun rinnalle. Guptan mukaan Studiomallia olisi mahdollista hyödyntää myös muunlaisessa toiminnassa.

 

Kuvassa Abha Gupta, Suomen IW:n presidentti Marja Kyrölä ja Koulutus Elämään Säätiön toiminnanjohtaja Sami Teikko.