Koulutus Elämään -säätiö

Ruotsin lippu på svenska

Tuki tulevaisuuteen

bg_header_2

Ajankohtaista

06.11.2014 Englannin Life Education -ohjelman suojelija Sir Albert Aynsley-Green tutustui lasten oloihin Suomessa

University College London -yliopiston lasten terveyden emeritusprofessori, Britannian ensimmäinen lapsiasiavaltuutettu sekä Englannin Life Education -ohjelman suojelija Sir Albert Aynsley-Green tutustui tiistaina muun muassa espoolaisen Kilonpuiston lastentalon toimintaan. Kilonpuiston lastentalo on yksi niistä sadasta suomalaisesta kohteesta, joissa Koulutus Elämään -säätiö toteuttaa Sir Albertin suojelemaa Life Education -terveyskasvatusohjelmaa. Oppaana Aynsley-Greenille toimi Koulutus Elämään -säätiön toiminnanjohtaja Sami Teikko.

Vierailunsa aikana Aynsley-Green tapasi useita suomalaisia terveydenhuollon ja kasvatusalan asiantuntijoita ja tutustui suomalaiseen yhteiskuntajärjestelmään. Vaikka suomalaiselle hyvinvointivaltiolle luetaan meillä madonlukuja, Sir Albert Aynsley-Greenin mukaan Englannissa Suomea pidetään yhä lasten koulutuksen ja terveydenhuollon luvattuna maana.

Englannissa terveydenhuoltoon, koulutukseen ja sosiaalitoimeen kohdistetut laajat leikkaukset ovat heikentäneet erityisesti lasten ja perheiden asemaa. Sir Albert korostaa, että tämän kehityksen vuoksi pediatreilla ja kasvattajilla on velvollisuus tuoda poliittiseen keskusteluun myös näiden tahojen intressit ja muuttaa kehityksen suuntaa. Suomesta hankkimaansa tietoa Aynsley-Green hyödyntää mm. tehtävässään British Medical Associationin puheenjohtajana. Tässä luottamustoimessa hän aloittaa vuoden 2015 alusta. 

Työssään Sir Albert Aynsley-Green on ottanut kantaa erityisesti alkoholin laajaan ongelmakäyttöön, lasten kokemiin alkoholihaittoihin ja FAS -oireyhtymän yleisyyteen. Englannissa peräti 15-20 prosenttia raskaana olevista naisista jatkaa alkoholinkäyttöä raskauden aikana.

 

Lisätietoja:

Sami Teikko

Toiminnanjohtaja

Koulutus Elämään -säätiö

Gsm: 0400 638 863

sami.teikko@koulutuselamaan.fi