10.04.2013 UNICEF-raportti: Suomen lasten hyvinvointi maailman huippuluokkaa

UNICEF julkaisi 10.4.2013 teollisuusmaiden lasten hyvinvoinnista raportin Child well-being in rich countries. Raportti tarkastelee lasten hyvinvointia viidestä näkökulmasta: terveys, koulutus, riskikäyttäytyminen, elinympäristö ja materiaalinen hyvinvointi. Raportti perustuu vuoden 2010 tietoihin.

– Lasten hyvinvointia ei määrittele maan taloudellinen tilanne, vaan se miten lapset otetaan huomioon poliittisessa päätöksenteossa, Suomen UNICEFin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki summaa raportin tuloksia.

Raportin mukaan teollisuusmaiden lasten hyvinvointi nousi tasaisesti koko 2000-luvun ajan. Useissa Itä-Euroopan maissa edistys oli niin suurta, että ne saivat kurottua kiinni eroa länsimaihin. Suomi sijoittui 29 maata käsittävässä vertailussa neljänneksi, edellä on vain Hollanti, Norja ja Islanti.

Suomi pärjää erityisen hyvin tarkasteltaessa materiaalista hyvinvointia, terveyttä ja koulutusta, kun taas riskitäyttäytymisen osa-alueilla - ylipaino, tupakointi, alkoholinkäyttö ja koulukiusaaminen - sijoituimme hieman heikommin.

Lue lisää raportin tuloksista Unicefin sivuilta.